fonster Bakgrund Bakgrund2

Hem Tavlor Teknik Kontakt

overskrift

Mina grafiska verk i serien "Pieces of Jarvso" framställs med hårdvara, papper och bläck vilka är Epson Digigraphie® certifierade. Epsons Digigraphie® -teknik ger möjlighet att reproducera mina verk på ett kontrollerat och kvalitetssäkrat sätt, då det är en digital inkjetteknologi där mycket stora krav ställs på hårdvara, papper och att original pigmenterat bläck används, det garanterar en hög kvalitet och lång livslängd på det som produceras. Läs mer på www.digigraphie.com

Tavlorna i sig bygger på ett flertal bilder, tagna av mig, som vävts samman och bearbetats för att locka fram rätt känsla ur aktuell vy. Då ögat kontinuerligt anpassar sig efter vad den tittar på och min avsikt har varit att visa magiken i den verkliga upplevelsen, har mycken tid lagts ned på att finna harmonierna av vad ögat ser och känslan som skapas beroende på vad man tittar på. Kort sagt har jag strävat efter att skapa en lika mångfacetterad upplevelse som verkligheten kan ge, utan att för den skull ge avkall på realismen i upplevelsen.

Efter utskrift och efterkommande värmebehandling/sluttorkning monteras tavlorna i inglasad ram med passepartout, för att därefter levereras till kund.

Skrivaren som används är ”Epson Stylus Pro 3880” tillsammans med syrafritt bomullspapper ”Epson Cold Press Bright” alternativt ”Epson Hot Press Bright” beroende på aktuell storlek. Det förstnämnda ”Cold Press” -pappret har strukturerad yta vilket används i de större tavlorna för att skapa mer liv åt upplevelsen.

Om ni har några frågor är ni varmt välkomna att höra av er!
//Mikael

t002 t001 t004 t003

Om mdes.se


mdes.se presenterar några av Mikael Åberg´s grafiska verk

Tavlor


Midvintersol på Klacken
Midsommarnatt i Järvsö
Sensommardis över Ljusnan
Järvsö i höstdräkt

Kontakt


Mikael Åberg
Box 1
820 40 Järvsö

Tel.:0651-41006
E-post: mikael@mdes.se